Teleurstellende wedstrijd in Buitenpost levert geen winnaar op

Afbeelding
Sport

BUITENPOST – Na enkele nederlagen tegen hogergeplaatste teams, waarin door Buitenpost overigens prima partij werd geboden, was Buitenpost erop gebrand om de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld te winnen om zo eindelijk weer eens een driepunter te kunnen bijschrijven. Binnen de lijnen werden de goede bedoelingen helaas niet waargemaakt. De van beide kanten zeer matige wedstrijd verdiende zaterdag geen winnaar en die kwam er dan ook niet. De wedstrijd eindigde met de cijfers 1-1 op het scorebord. Het betekende voor Buitenpost het negende gelijkspel in de competitie en de voorlopige 11e plaats, die met de Barnevelders wordt gedeeld. Met nog negen wedstrijden te gaan is het voor Buitenpost zeker haalbaar om boven de 30 punten de competitie te beëindigen. Meestal is dat voldoende voor handhaving, maar Buitenpost zal wel beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag om deze doelstelling te kunnen halen.

Na afloop werd er van beide kanten gewezen op de slechte staat, waarin het hoofdveld verkeerde. Het moet gezegd worden dat goed en sprankelend voetbal daardoor inderdaad een lastige opgave was, maar dat mocht alleen als een gedeeltelijk excuus gelden. Buitenpost trof in SDV Barneveld een tegenstander, die aan een slechte serie wedstrijden met louter nederlagen bezig was. De gasten toonden zich zaterdag echter redelijk gelijkwaardig aan Buitenpost, dat lang niet het niveau haalde waartoe de ploeg van trainer Waalderbos normaalgesproken in staat is. Buitenpost speelde slordig en onsamenhangend, leed veel onnodig veel balverlies en het ontbrak zeker ook aan ‘spirit’ en scherpte bij de spelers. Buitenpost zocht na het eerste fluitsignaal meteen het doel van de tegenstander, maar verder dan een schot van Bas Verbree dat hoog over het vijandelijke ging, kwam het daarbij niet. Barneveld liet in de 7e minuut het eerste aanvallende wapenfeit zien en het was ook meteen raak. Een opstuitende bal eindigde tegen de borst van doelman Kevin van der Meulen en kwam daarna voor de voeten van een aanvaller van Barneveld terecht. Deze had weinig moeite om de bal binnen te schieten voor de 0-1 voorsprong. Het antwoord van Buitenpost volgde snel. Een overtreding op David Kazimier op ongeveer 22 meter van het doel van Barneveld werd bestraft met een vrije trap voor Buitenpost. Spits Kian Visser nam plaats achter de bal en schoot deze vervolgens op fraaie wijze in de kruising. Verwacht mocht worden dat deze snelle 1-1 Buitenpost vertrouwen zou geven voor het verdere verloop van de wedstrijd. Maar dat kwam er niet dus niet van. Zoals gezegd bleef slordigheid troef en van vloeiende aanvallen was lange tijd geen enkele sprake. Na een klein half uur spelen kreeg Rolf Dijk een schietkans, maar hij schoot daarbij vanuit een moeilijke hoek voorlangs het doel van Barneveld. Niet veel later verdween een schot van een Barnevelder over het doel van Kevin van der Meulen. De eerste gele kaart van de wedstrijd was vervolgens voor Jort van der Meulen van de thuisploeg. Bij rust stond het 1-1 en de toeschouwers hoopten op beter voetbal in de 2e helft. Dat bleek ijdele hoop, want na rust veranderde het spelbeeld niet of nauwelijks. Trainer Kevin Waalderbos liet al snel enkele wisselspelers warmlopen. De eerste wissel die volgde, was overigens het gevolg van een blessure. Aanvaller Sam Wormmeester en een speler van Barneveld botsten hard met de hoofden tegen elkaar. Het spel lag meerdere minuten stil en Wormmeester bleek te aangeslagen om verder te kunnen. Hij werd vervangen door Jarno Westerhof. De invaller liet enkele dreigende acties zien, maar tot doelrijpe kansen leidden deze niet. Ook Barneveld kwam in aanvallend opzicht niet tot grootse daden. Met nog ruim 20 minuten te spelen besloot Waalderbos tot een dubbele wissel. Rolf Dijk en Bas Verbree verlieten het veld en werden vervangen door David Albert Villalta en Mike Visser. Villalta maakte daarmee na een paar weken blessureleed zijn rentree in het elftal en dat bleek een verbetering. Hij speelde zichtbaar met meer spirit en drive dan zijn teamgenoten. De hoop op de winnende treffer nam daardoor toe, maar Buitenpost moest toch ook bij de les blijven bij enkele tegenstoten van Barneveld. Bij één daarvan greep centrale verdediger Bernd Douma een keer prima in. Commentaar op de leiding leverde coach Waalderbos kort daarna een gele kaart op. Voor de laatste 10 minuten bracht hij Wim de Vries nog binnen de lijnen voor de moegestreden Jort van der Meulen. Er was vervolgens sprake van een nerveuze slotfase, waarin Barneveld het punt leek te koesteren en Buitenpost er nog iets van een offensief probeerde uit te persen. In de extra tijd verrichtte doelman Kevin van der Meulen nog een noodzakelijke redding en liet Buitenpost zo ongeveer de enige vloeiende aanval van de wedstrijd zien. Deze aanval werd opgezet door Villalta. Hij bediende Kian Visser, die op zijn beurt de bal bij Jarno Westerhof bezorgde. Het schot van Westerhof zeilde helaas net over het doel van Barneveld. Het bleef derhalve bij een terechte puntendeling, want zoals gezegd, het duel verdiende geen winnaar. Trainer Waalderbos reageerde na afloop teleurgesteld: ‘We hadden afgesproken om veel energie in de wedstrijd te leggen, maar dat kwam er niet echt van. Het slechte veld werkte er ook niet echt aan mee aan goed voetbal. David Albert Villalta liet als invaller zien hoe het wel moet. Hij toonde de energie die nodig is en maakte loopacties. We gaan er alles aan doen om in de volgende wedstrijden als team beter voor de dag te komen’.

Opstelling Buitenpost: K. van der Meulen, J. van der Meulen (de Vries), Douma, Janzen, Sletering, Kazimier, de Boer, Dijk (Visser), Wormmeester (Westerhof), Visser, Verbree (Villalta)